Kim lever et internationalt liv – derfor valgte han Sluseholmen

Et aktivt liv i bevægelse med havudsigt – ti minutter fra lufthavnen

Kim Andersen rejser 110 dage om året til europæiske destinationer med sit job. Hans livsstil og hans smag er international. Aktivitet og fremdrift i et kræsent tilvalg. Sluseholmen giver ham lyset, beliggenheden og den maritime æstetik. Ti minutter fra lufthavnen. Fra første øjeblik tog udsigten pusten fra ham. En tilfreds beboer fortæller.

”Sluseholmen er en kanalby med udsyn. Det er min by. De rene linjer følger kanalerne mellem bygningerne. De rammer ind og sætter fri på en gang.  Her er bevægelse hele tiden. Masser af aktivitet. Folk går ture, de løber, de cykler. Der er både i vandet, fugle i luften, kajak på tur, biler på vejen, nye bygninger skyder op. Det er alt andet end stilstand – og det passer perfekt til mig.  Men frem for alt er tilgængeligheden. Ti minutter til lufthavnen. Det er optimalt. Jeg rejser med mit job halvdelen af tiden. Og sparer flere timer på transport hver uge. Tæt på lufthavnen og tæt på byen. Det bliver ikke meget bedre”, lyder det fra Kim Andersen.

Blåt i stedet for grønt

Kim Andersen har boet i Slusehuset på Sluseholmen siden 1. oktober 2016 sammen med sin datter. Tidligere var postnummeret 3650 Ølstykke. Nu byder 2450 København NV på en uimodståelig havudsigt og et pulserende byliv – kun en spytklat fra lufthavnen.

”Jeg ville tæt på København og prøve bykonceptet af. Kiggede først på Frederiksberg og i Nordhavn, men transporten til lufthaven er ikke optimal fra de to steder. Jeg prioriterede beliggenheden og infrastrukturen for jeg rejser meget. Huset i Ølstykke blev solgt hurtigere end forventet. Så jeg skulle have noget, der stod klar til indflytning. Noget funktionelt og vedligeholdelsesfrit. Jeg kom til fremvisning på en solskinsdag og blev slået omkuld. Udsigten er uimodståelig. Det betyder noget for mig at bo et sted, der er visuelt flot.  Der er godt nok ikke meget grønt, men til gengæld er vandet lige uden for døren. Det er blåt i stedet for grønt”.

Mangfoldighed og naboskab

På Sluseholmen findes beboere i alle aldre og nationaliteter. Amager Fælled, Ørestaden og Mozarts Plads lige rundt om hjørnet. Her er indkøbsmuligheder, cafeer, skoler og institutioner. Havnemiljø, sluse, havnebad og kanaler. Kim sætter pris på det hele.

”Det nytænkende på Sluseholmen ligger i måden at bygge på. Den hollandske inspiration med kanaler og broer tæt på vandet. Huse med forskellige facader og alle slags mennesker i bevægelse. Jeg føler mig hjemme. Er faldet hurtigt til – og jeg glæder mig altid til at komme hjem. Jeg har en sød nabo, der har startet en facebook gruppe op for ejendommens beboere. Vi hilser alle sammen, når vi møder hinanden. Der er en høflig omgangstone og en fælles opfattelse af ro og orden. Vi bor jo tæt sammen. Vi glæder os til det bliver sommer, hvor alle opholder sig mere udenfor. Den maritime atmosfære og de mange muligheder for at dyrke sport. Cykle, svømme og løbe – det er lige mig.”, slutter Kim Andersen.