Menu

Retningslinjer for COVID-19

Pt. holder vi åbent hus med tilmelding. Det er et krav, så vi overholder retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen, undgår smittespredning og passer på hinanden. På forhånd tak.

Vi tager de nødvendige forholdsregler, når du besøger Sluseholmen til åbent hus. Der står håndsprit ved hovedindgangen, og vi beder jer benytte dette, når I ankommer. Tilsvarende skal I bære mundbind, holde afstand til hinanden og respektere dette. Vi beder om, at du IKKE tager børn, familiemedlemmer eller andre, som ikke skal bo i lejligheden, med. Her på Sluseholmen holder vi sammen – og i denne forandrede tid er vi fælles om at passe på hinanden.

Vi gør opmærksom på, at der kan forekomme lidt ekstra ventetid. Vi glæder os til at tage imod jer.

+45 45 26 01 02 eller sluseholmen@newsec.dk

Reportage: En dag på Sluseholmen

4. september, 2023

Man mærker det med det samme, man bevæger sig ind i Sluseholmen. Her er opstået en ny, moderne bydel omgivet af vand, og med alt, du skal bruge i hverdagen – og mere til. Her mødes du af børnelatter i de hyggelige gårdmiljøer, fuglefløjt fra oven, og fjerne stemmer fra vandet, hvor kajakroere og badende mødes efter fyraften.

Først… kaffe!

En slentretur på Sluseholmen skal selvfølgelig kickstartes med en god kop kaffe. Og det er der heldigvis rig mulighed for. For eksempel på Riccos Coffee, hvor lokale mødes og snakker om livet, arbejder bag laptoppen eller læser en bog i sofaen. 

Den afslappede stemning med en duft af friskmalet kaffe og lyden af kanalens skvulpende vand, henleder tankerne til mere eksotiske himmelstrøg. Men vi er altså bare lige her – i det sydlige København.

Et ægte smørhul

Man kan godt have en tendens til at glemme Sluseholmens fantastiske beliggenhed, når man har sin daglige gang her. Men det ændrer ikke på, at Sluseholmen ligger lige i smørhullet mellem den grønne Fælled og vandet, motorvejen ud af København, og en kort cykeltur fra indre bys sprudlende liv. 

Her får du roen og naturen i baghaven, mens du kan arbejde og færdes i København dagligt. Og fra 2024 bliver det endda endnu nemmere, når metroen åbner på Sluseholmen og for alvor gør bydelen til en integreret del af København.

Noget nyt, noget gammelt og noget grønt

Der findes mange forestillinger om områder med meget nybyg, men Sluseholmen er på mange måder unik. Alle karréer og opgange er bygget i forskellige stilarter, farver og stemninger, der giver liv og gør dig nysgerrighed på, hvad der mon findes bag næste hjørne.

Hvis man er interesseret i arkitektur, er der meget at betragte. Foruden alt det nye, kan man ved havnen se de gamle fiskerboliger og -både, som skaber et farverigt, arkitektonisk modspil til det nye. Og på den anden side af vandet – lige over Slusebroen – inviterer Fælleden til løbeture og et ægte grønt åndehul.

Familievenlige omgivelser

Med sin beliggenhed virker Sluseholmen umiddelbart som det perfekte stop mellem lejlighed i brokvartererne, og hus i forstaden. Og familierne er i høj grad tilgodeset i området.

I flere af gårdene ser man legepladser, hvor nybagte mødre mødes med deres jævnaldrende børn over sandkassen. Kridt-tegninger på asfalten taler til ens indre barn, mens de lange, bilfri promenader indbyder til løbehjulsrace. 

Der er allerede daginstitutioner, og snart kommer der endnu flere, ligesom Sluseholmens helt egen skole åbner dørene inden længe. Dermed er der nu en reel og langsigtet mulighed for at gøre Sluseholmen til et hjem – også i fremtiden.

Læs mere om fremtidens Sluseholmen

Når sulten sætter ind

Der er lidt til både den store, den lille og den travle sult på Sluseholmen. 

Snup en sandwich fra Lagkagehuset med på farten eller vælg blandt thai, sushi og italiensk. Snart kan du også få en fedtet burger til dagen derpå hos Jagger, og en kvalitetspizza til at varme hjemme i en travle hverdag fra Otto

Og så er der en unik mulighed for at nyde de smukke omgivelser, mens du indtager frokosten eller aftensmaden på husbåden Vanvid eller Cafe Sluseholmen havnebroen.

Det lokale butiksliv

Når det kommer til butiksliv, bliver det hurtigt tydeligt, at Sluseholmen har alt, man har brug for i dagligdagen; supermarkeder, apotek, cykelværksted, blomsterhandler, fitnesscenter, frisør, optiker – you name it. 

Og samtidig er der plads til erhvervsdrivende som specialkøbmanden med et bugnende sortiment af vin og grøntsager, en hundebutik med alt til menneskets bedste ven, en ergoterapeut med speciale i babyer – og mange andre små specialbutikker rundt omkring.

Et liv tæt på vandet

Sluseholmen bliver af mange sammenlignet med de hollandske kanaler, og vandet er også en del af miljøet og livsstilen overalt, hvor man går. For på Sluseholmen lever man et liv ved, på og i vandet. 

På en gåtur langs vandet ses både kajakroere, en mand der fisker med barnevognen stående på broen bag sig samt badende, der boltrer sig i Havnebadet. En ganske almindelig dag i Sluseholmen, lader det til. Og får man lyst til at prøve nye havnebassiner eller broer, så har man hele Københavns havn som nærmeste nabo. Et mekka for vandhunde.Tænk sig, at have vandet som nabo året rundt. På Sluseholmen er det en realitet – og samtidig er indre by blot en cykeltur væk. Go’ tur. 

Find dit næste hjem