Menu

Retningslinjer for COVID-19

Pt. holder vi åbent hus med tilmelding. Det er et krav, så vi overholder retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen, undgår smittespredning og passer på hinanden. På forhånd tak.

Vi tager de nødvendige forholdsregler, når du besøger Sluseholmen til åbent hus. Der står håndsprit ved hovedindgangen, og vi beder jer benytte dette, når I ankommer. Tilsvarende skal I bære mundbind, holde afstand til hinanden og respektere dette. Vi beder om, at du IKKE tager børn, familiemedlemmer eller andre, som ikke skal bo i lejligheden, med. Her på Sluseholmen holder vi sammen – og i denne forandrede tid er vi fælles om at passe på hinanden.

Vi gør opmærksom på, at der kan forekomme lidt ekstra ventetid. Vi glæder os til at tage imod jer.

+45 45 26 01 02 eller sluseholmen@newsec.dk

Nye familietyper kræver nye lejlighedstyper

På Sluseholmen har Danica ladet to prøvelejligheder indrette. De skal imødekomme den moderne families behov nu og i fremtiden ved at tale til mange forskellige familietyper. Arkitekterne bag håber, det vil få bolden til at rulle i forhold til at skabe en mindre homogen by.

27. juni, 2018

På Sluseholmen former der sig en mere og mere helstøbt bydel, hvor man fra Danica Pensions side er i færd med at igangsætte en række tiltag, der skal tiltrække kommende beboere. En af de måder, man vil imødekomme potentielle lejeres behov og styrke Sluseholmens identitet er ved at skabe lejlighedstyper, der adskiller sig fra de konforme. Flere af lejlighederne kommer nemlig forhåbentlig til at adskille sig fra lejligheder, som de er flest. For hvor både ældre og nybyggede lejligheder i København oftest er tiltænkt den konventionelle børnefamilie, tænker man på Sluseholmen ind i, at både familie- og arbejdsmønstre har ændret sig.

”Vi er meget bevidste om, at tale ind i kommende lejeres behov, og derfor har vi valgt at lade to lejligheder utraditionelt indrette, så de er relevante for langt flere end den klassiske børnefamilie med to fuldtidsjob. Med 37 definerede familieformer skal vi som ejendomsejere følge med udviklingen, og når så stor en del af arbejdskraften i Danmark er freelancere, skal det også tænkes ind. Samtidig er målet at bakke op om vores indsats for hele tiden at styrke et stærkt naboskab blandt andet via den diversitet, flere lejlighedstyper kan medvirke til at skabe,” siger Robert V S Nellemann, der er Ejendomsudviklingsdirektør for Danica Pension.

Nødvendigt med anderledes lejligheder

Ophavsmændene bag indretningen er arkitekt- og designfirmaet Spacon & X. Svend Jacob Pedersen, der er founding partner i firmaet, fortæller, at de har taget udgangspunkt i deres oplevelse af området og ikke mindst den målgruppe med mange forskellige familietyper, som byggeriet Slusen henvender sig til.

”I høj fart bygger vi byen til at blive homogen by, som ikke nødvendigvis henvender sig til alle de eksisterende borgere og dermed ikke er fremtidssikrede. Så nu har vi leget med to eksempler på anderledes lejligheder og lavet bud på, hvordan man kan åbne noget eksisterende op til alternative konstellationer,” siger han.

De to lejligheder henvender sig til to forskellige familiekonstellationer, hvor den ene er mere statisk end den anden. Den ene lejlighed er indrettet til en familie med tre generationer, der er flyttet sammen, og den anden til en familie med delebørn.

”Fælles for indretningen af de to lejligheder er, at vi har brugt pladsoptimerende greb, for de kan ændre et rum. I lejligheden til tre personer har opgaven været, hvordan man skaber følelsen af privatsfære for tre personer, og i den anden har vi tænkt meget over at kunne skalere op og ned for møbler og funktioner i forhold til om der er børn eller ej,” siger Svend Jacob Pedersen.

Sluseholmen er en del af fremtidens København

Konkret er opgaven at kigge mere på aktiviteter end objekter og rummets afgrænsning, fortæller Svend Jacob Pedersen.

Et klassisk eksempel er en seng, der skal kunne klappes ud og fremtrylle et skrivebord. Ideen med at transformere et rum fra soveværelse til kontor vil også i stigende grad blive relevant, idet flere og flere bliver selvstændige og dermed også ofte arbejder hjemmefra.

Svend Jacob Pedersen ser, at intelligente og smart indrettede lejligheder er en vigtig brik i det puslespil, der handler om at skabe fremtidens byer:

”Hvis vi fortsat ønsker os et mangfoldigt København, skal der være et meget større udbud af forskellige lejligheder. Forhåbentlig kan de to prototypelejligheder få bolden til at rulle i forhold til at få ejendomsudviklere- og ejere samt kommunen til at tænke i at udnytte pladsen bedre og dermed gøre byen attraktiv for flest muligt. På den måde er Sluseholmen er en del af at bygge fremtidens København,” slutter han.

 

Se også artiklen i Berlingske Tidende