Menu

Retningslinjer for COVID-19

Pt. holder vi åbent hus med tilmelding. Det er et krav, så vi overholder retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen, undgår smittespredning og passer på hinanden. På forhånd tak.

Vi tager de nødvendige forholdsregler, når du besøger Sluseholmen til åbent hus. Der står håndsprit ved hovedindgangen, og vi beder jer benytte dette, når I ankommer. Tilsvarende skal I bære mundbind, holde afstand til hinanden og respektere dette. Vi beder om, at du IKKE tager børn, familiemedlemmer eller andre, som ikke skal bo i lejligheden, med. Her på Sluseholmen holder vi sammen – og i denne forandrede tid er vi fælles om at passe på hinanden.

Vi gør opmærksom på, at der kan forekomme lidt ekstra ventetid. Vi glæder os til at tage imod jer.

+45 45 26 01 02 eller sluseholmen@newsec.dk

Uhygge og opera på Sluseholmen

Sørøvere og operasangere indtog Sluseholmen i Halloween-weekenden. Se de skønne billeder her.

3. november, 2020

Både uhygge og opera bredte sig på Sluseholmen denne weekend. For de mindste var der Halloween, der blev markeret med besøg af to sjove sørøvere, og for Sluseholmens voksne var der intime operakoncerter i to private hjem som lokale sluseholmere havde stillet til rådighed.

Slik eller sørøver-ballade 

Ligesom så meget andet, har Halloween været anderledes i år. På Sluseholmen blev årets uhyggeligste dag markeret under trygge forhold med masser af afstand og håndsprit.

Landkrabberne – det vil sige Sluseholmens mange modige børn – tørnede sammen med to vilde sørøvere, der forsøgte at erobre hele kanalkvarteret. Heldigvis lykkedes det ungerne at skræmme sørøverne væk, og det dramatiske opgør blev passende fejret med slik.

Lidt sørøvergodter skal der til.

Sørøveren deler godter ud til de modige landkrabber.

Der var imidlertid både uhygge til vands og til lands. Ved Lærkeholm havde beboerne selv pyntet festligt og skræmmende op i et af væksthusene, så både store og små kunne komme i den helt rette, uhyggeligt hyggelige stemning.

Væksthusene bliver brugt året rundt, både til beboernes egne grøntsager og til hyggelig nabo-komsammen, men de er også skønne til særlige, ekstra hyggelige lejligheder. Lærkeholms kreative forældre havde været flittige med Halloween-oppyntningen, hvor bl.a. kæmpeedderkopper, skeletter og græskar skabte den helt rigtige stemning hos børnene.

Halloween udsmykning på Lærkeholm.

Sådan så der ud i det ene væksthus til Halloween. Uhyggeligt!

Forventningsfulde børn glæder sig til Halloween-festen

Tør man komme nærmere …?

Opera på første række – nemlig i egen stue

Weekenden bød også på ganske særlige oplevelser for de voksne. Musikere fra det klassiske ensemble Lydenskab gav hele seks operaforestillinger over to dage i samarbejde med lydfestivalen KLANG. Forestillingerne blev vist i to private hjem på Sluseholmen, hvor de få publikummer og kunsten kom helt tæt på hinanden.

Operasanger i privat hjem

At opleve en opera i et privat hjem er en enestående, intens oplevelse som publikum sent vil glemme.

Publikum havde fornøjelsen af at opleve operaen Duncan House, der er skrevet af komponist Rasmus Zwicki ud fra de oplevelser, han havde i den boligblok i London, hvor han for år tilbage boede.

Operaen iscenesætter de beskeder, naboerne i en opgang skriver til hinanden på den fælles opslagstavle, der hænger i entréen. Ved at opføre den under disse særlige omstændigheder – i et privat hjem – blev der føjet endnu et lag til fortællingen. Det blev til en ganske intim oplevelse med kunsten.

Det klassiske ensemble Lydenskab

Musikerne fra det klassiske ensemble Lydenskab kommer helt tæt på publikum – og omvendt.

Publikum gribes af stemningen

I et år som 2020 er der brug for gode oplevelser. Og tematikken i Duncan House er mere end relevant i disse Corona-tider.

Hvem ved, måske kommer der en dag en opera om de beskeder, sluseholmerne deler med hinanden i deres Facebookgruppe? Flere af sluseholmerne greb i hvert fald muligheden for at invitere kunsten indenfor i deres hjem. Det er nok noget, der sent bliver glemt.