Uhygge og opera på Sluseholmen
Sørøvere og operasangere indtog Sluseholmen i Halloween-weekenden. Se de skønne billeder her.
3. november, 2020Både uhygge og opera bredte sig på Sluseholmen denne weekend. For de mindste var der Halloween, der blev markeret med besøg af to sjove sørøvere, og for Sluseholmens voksne var der intime operakoncerter i to private hjem som lokale sluseholmere havde stillet til rådighed.
Slik eller sørøver-ballade
Ligesom så meget andet, har Halloween været anderledes i år. På Sluseholmen blev årets uhyggeligste dag markeret under trygge forhold med masser af afstand og håndsprit.
Landkrabberne – det vil sige Sluseholmens mange modige børn – tørnede sammen med to vilde sørøvere, der forsøgte at erobre hele kanalkvarteret. Heldigvis lykkedes det ungerne at skræmme sørøverne væk, og det dramatiske opgør blev passende fejret med slik.
Der var imidlertid både uhygge til vands og til lands. Ved Lærkeholm havde beboerne selv pyntet festligt og skræmmende op i et af væksthusene, så både store og små kunne komme i den helt rette, uhyggeligt hyggelige stemning.
Væksthusene bliver brugt året rundt, både til beboernes egne grøntsager og til hyggelig nabo-komsammen, men de er også skønne til særlige, ekstra hyggelige lejligheder. Lærkeholms kreative forældre havde været flittige med Halloween-oppyntningen, hvor bl.a. kæmpeedderkopper, skeletter og græskar skabte den helt rigtige stemning hos børnene.
Opera på første række – nemlig i egen stue
Weekenden bød også på ganske særlige oplevelser for de voksne. Musikere fra det klassiske ensemble Lydenskab gav hele seks operaforestillinger over to dage i samarbejde med lydfestivalen KLANG. Forestillingerne blev vist i to private hjem på Sluseholmen, hvor de få publikummer og kunsten kom helt tæt på hinanden.
Publikum havde fornøjelsen af at opleve operaen Duncan House, der er skrevet af komponist Rasmus Zwicki ud fra de oplevelser, han havde i den boligblok i London, hvor han for år tilbage boede.
Operaen iscenesætter de beskeder, naboerne i en opgang skriver til hinanden på den fælles opslagstavle, der hænger i entréen. Ved at opføre den under disse særlige omstændigheder – i et privat hjem – blev der føjet endnu et lag til fortællingen. Det blev til en ganske intim oplevelse med kunsten.
Hvem ved, måske kommer der en dag en opera om de beskeder, sluseholmerne deler med hinanden i deres Facebookgruppe? Flere af sluseholmerne greb i hvert fald muligheden for at invitere kunsten indenfor i deres hjem. Det er nok noget, der sent bliver glemt.