Menu

Retningslinjer for COVID-19

Pt. holder vi åbent hus med tilmelding. Det er et krav, så vi overholder retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen, undgår smittespredning og passer på hinanden. På forhånd tak.

Vi tager de nødvendige forholdsregler, når du besøger Sluseholmen til åbent hus. Der står håndsprit ved hovedindgangen, og vi beder jer benytte dette, når I ankommer. Tilsvarende skal I bære mundbind, holde afstand til hinanden og respektere dette. Vi beder om, at du IKKE tager børn, familiemedlemmer eller andre, som ikke skal bo i lejligheden, med. Her på Sluseholmen holder vi sammen – og i denne forandrede tid er vi fælles om at passe på hinanden.

Vi gør opmærksom på, at der kan forekomme lidt ekstra ventetid. Vi glæder os til at tage imod jer.

+45 45 26 01 02 eller sluseholmen@newsec.dk

Sluseholmen set oppefra

Har du nogensinde tænkt på, hvordan Sluseholmen ser ud oppe fra? Og hvad var der egentlig før Sluseholmen blev til Sluseholmen? Vi har taget dronefotos af området, så du let kan danne dig et overblik over Sluseholmen og blive klogere på området og alle dets muligheder.

14. november, 2019

Sluseholmen nu

Sluseholmen består af ni boligkomplekser, som du kan bevæge dig rundt imellem via de etablerede gader, som alle er opkaldt efter kendte jazzmusikere, som har spillet eller boet i København. Udover gaderne løber der også hyggelige kanaler på Sluseholmen, som lejlighederne støder op til eller har udsigt over. Her er rig mulighed for at sejle i kajak eller bare nyde vandet flyde.

Oversigt over Sluseholmen

Du kan nyde kanalerne og de forskellige havnebassiner størstedelen af året. Tæt på Slu-seholmen finder du fx et af Københavns populære havnebade, Koralbadet, som ligger i Teglholmshaven. Her er det muligt at snuppe en svømmetur eller en soppetur i børne-bassinet på varme sommerdage.

Kigger du mod højre, ser du Amager Fælled lige på den anden side af vandet. På mindre end 10 minutter på cykel, kan du derfor få glæde af smukke, grønne områder.

Amager Fælled

Sluseholmen i fremtiden

Den røde figur, som er markeret på nedenstående billede viser, hvor Sluseholmens nye skole kommer til at være. Skolen kommer til at været placeret direkte overfor Molehuset og Slusehuset og selvfølgelig i gåafstand for alle beboerne på Sluseholmen. Projektet er allerede i gang, og arkitektfirmaet er valgt. Når skolen slår dørene op i 2023, kan børnene forvente en skole, hvor det grønne er i fokus. Her vil de mange udendørsarealer danne rammen for læring og aktiviteter. Desuden er planlagt at skabe et sundhedshus til alle Sluseholmens beboere i 2020, mens at flere caféer også er på vej.

Ny skole på Sluseholmen

Sluseholmens beboere kan desuden se frem til endnu lettere transportmuligheder i 2024. Sluseholmens metrostation vil være en af de fem kommende metrostationer, som bliver etableret i Sydhavnen. Som billedet viser, vil stationen komme til at ligge for enden af Fordgraven (opkaldt efter den Ford-bilfabrik, som anlagde og benyttede området fra 1924-1966), som desuden er et område, hvor flere nye boliger og erhvervsbygninger er på vej de kommende år.

Metro på Sluseholmen

Sluseholmen udvider sig hele tiden, og der bliver hvert år plads til flere og flere beboere. Sluseholmen er en ny smuk kanalby i Københavns Sydhavn – og så er det ikke mindst en vision om fremtidens byfællesskab, hvor fællesarealer og fællesskab betyder lige så meget som kvadratmeter og køkkenelementer. På Sluseholmen vokser nye erhverv frem, og kanalbyen bliver med årene et mere og mere attraktivt område for københavnerne.

Sluseholmen ’back in the days’

Sluseholmen var oprindeligt et industriområde i Sydhavnen i København, som ligger tæt på Slusen og Sjællandsbroen. Området blev anlagt fra 1942-1944 ved opfyldningen på Sjællandssiden. Siden da er området blevet udvidet yderligere, så det nu kan rumme ca. 3500 beboere.

Slusen i 1930’erne. Se Kilde her

Før Sluseholmen fik sit navn og blev til en kanalby med beboere, erhvervsliv og aktiviteter, var Sluseholmen et industriområde. I 1940’erne havde Aalborg Portland et stort siloanlæg, der blev brugt til distribution af cement. I midten af 60’erne etablerede DFDS en godsterminal, som blev benyttet til firmaets europæiske rutenet. Dette blev dog lukket i 1970’erne, mens at Aalborg Portland også flyttede sit erhverv til Nordhavn i 2003. Grunden på Sluseholmen er bedre kendt under navnet Louis Poulsen, da netop Louis Poulsens famøse lampeproduktion har fundet sted på det tidligere Sluseholmen.

Siden hen er der blevet udgravet 320.000 ton forurenet jord, som er blevet miljøkvalificeret og sorteret. 90% af jorden er blevet renset.